Taggarkiv postbanken

Mine mest orginale sparetips

Ukesoppgaven i postbankens boligdrømkonkurranse er å beskrive dine tre mest originale sparetips. Jeg tar for gitt at det handler om å spare penger 🙂

Jeg har sett gjennom mange av den andre deltagernes forslag til sparetips, og det er mye bra ute og går! Gjenbruk, kjøp av rimelige ting på loppemarked, gjøre store deler av husarbeid og oppussingsarbeid selv samt å utnytte de kunnskaper man kan og ta nytte av venners kunnskaper er gjengangere blant sparetipsene, og dette er gode tips! før jeg kommer til mine mest originale sparetips skal jeg ta en titt på hvilke sparetips de norske bankene anbefaler. Kanskje jeg finner litt inspirasjon til noen originale sparetips? En rask titt innom storbankenes nettsider viser hvilke sparetips storbankene viser kundene først.

Postbanken anbefaler fondsparing med fast månedlig trekk, noe som også er en gjenganger hos de andre bankene. DnbNor prioriterer ikke et sparetilbud over et annen men har banksparing og fond på toppen av sin liste. Nordea briljerer med sin mikrospartjeneste på første side, På Sparebank1 sine sparesider er valutainvestering og strukturerte produkter satt foran det andre

Om vi klikker oss videre til Bank Norwegian så reklameres det med god gammeldags sparekonto på førstesiden, og med god rente! Skandiabanken har høyrentekonto som sin anbefalte sparemetode, dessverre er jo renten på denne dårligere enn renten på Bank Norwegians vanlige sparekonto. Av alle bankene jeg klikket meg innom så var det Bank Norwegian som kunne tilby den aller beste renten for god gammeldags banksparing.

Kanskje ikke så bra inspirasjon til originale sparetips?

Av bankenes sparetips og metoder synes jeg den mest originale sparemetoden går til Nordea sin mikrospartjeneste, her vil du for hver gang du benytter kortet runde opp til et visst beløp, eller spare et visst beløp per transaksjon. En høyst original sparemetode, men hvor smart er den? I praksis flytter du bare penger fra en pengesekk til en annen , og dette gjør du når du bruker penger.  Nordea reklamerer selv på sine nettsider med, «Jo oftere du betaler med kortet ditt, desto mer sparer du». Høres ikke dette litt feil ut, jo mer penger du bruker, desto mer sparer du? Hvordan blir tankegangen din da, du får lyst på en iskrem, men er usikker på om du skal ta deg råd. Bak i hodet ditt tenker du at siden du har mikrospar, så sparer du penger på å kjøpe en iskrem. Derfor kjøper du iskremen med god samvittighet fordi du sparer penger i samme slengen. Motivasjonen din er altså å bruke penger for å spare penger. Kjempesmart…

Alle Bankenes sparemetoder forutsetter at du faktisk har spart opp penger allerede, de hjelper deg ikke like mye å spare som de gir deg avkastning på dine allerede oppsparte sparepenger. Så hvordan spare penger fra bunn?

Her er det meningen at jeg skal komme med noen høyst originale sparetips, dessverre finnes det ingen «originale» sparetips som vil gjøre deg til supersparer, det er de trauste gamle tipsene som omhandler budsjettering, å få oversikt over forbruket ditt og faktisk holde deg til budsjettet du setter opp som mest sannsynlig vil hjelpe deg til å lykkes til å spare mest. Jeg har derimot noen originale sparetips jeg benytter selv, om de er de mest lønnsomme er en annen sak…

  • Sparetips nr. 1 lag din egen Mojito!

Øl og drinker ute på byen er dyre saker som studenter budsjetterer en stor andel av sitt studielån på. Istedenfor å kjøpe dyre, dårlige ferdigmikser så lag noen skikkelige drinker fra bunn av! Mojito er en enkel drink som passer perfekt i sommervarmen. Lime, sukker og club soda får du i nærmeste dagligvarebutikk, rom kjøper du på tax-free’en på veien hjem fra ferie og mynte kan du gro selv hjemme i en potte.

Følg oppskriften og du lager fort en bedre mojito enn de overprisede sakene som serveres rundt omkring i på utestedene i Oslo, penger har du også spart!

  • Sparetips nr. 2 Sørg for å stå på eksamen!

Dette er heldigvis ikke noe jeg har opplevd selv, men det er dyrt å stryke på eksamen. Kontinuasjonsavgift, studielån for ikke snakke om tiden du bruker på å gå opp på ny kunne vært spart om du fulgte med på forelesningene. Derfor er sparetips nr. 2 like enkelt som det er genialt, sørg for å stå på eksamen!

  • Sparetips nr. 3  Ta deg en byttedag.

Sett av en hel dag der du går gjennom telefonabonnementet ditt, banken din, forsikringselskapet, strømleverandøren enkelt og greit alle selskaper som sender deg fine gule lapper i posten kalt regninger. Hent inn bedre tilbud og bytt til en rimeligere og bedre leverandør! Her er det mange tusenlapper å spare i året, og det vet du, men du tar deg ikke tid til å gjøre noe med det. Derfor, sett av en hel dag til en «byttedag». Etter at du er ferdig kan du regne ut hvor mye du har spart og hvor høy timelønn du kan «betale» deg selv for disse besparelsene, jeg tipper at den er høyere enn din vanlige timelønn!

Så, der har du mine tre sparetips, noen mer lønnsomme enn andre, men jeg synes ihvertfall de er originale 😉

2 kommentarer

Stor takk til alle som stemmer!

Som sikkert alle de andre deltagerne i boligdrømmen har opplevd så er sanking av stemmer en tidkrevende, slitsom, men også morsom oppgave. Etter at denne konkurransen er over tror jeg store deler av familien min og så å si alle venner jeg har peppret med stemmeforespørsler kommer til å være passe irritert på meg. Om dere ikke er det allerede da! Men, tenk deg selv, hvor hardt hadde du presset kontaktnettverket ditt når du har en rimelig god sjanse på 250 000,?

Dessverre har det seg nå at det har kommet nye regler midt i konkurransen, noe som ødelegger veldig for alle oss som har vært flinkest til å sanke stemmer. Alle stemmene vil bli nullstilt den 26 juli, slik at alle starter med «blanke ark». For oss som har jobbet livet av oss med å prøve å skaffe oss et forsprang er ikke dette akkurat godt nytt, nå holder det å være i topp 10, og ikke på førsteplass til den 26 juli.

Så, til alle om har stemt, dere kan nå senke skuldrene og ta det rolig en periode og istedenfor lade opp til fullt kjør med stemmer fra  26 juli, nå er det min oppgave til å vise dere mer av min borgdrøm og løse ukesoppgavene fra postbanken, disse teller også mer etter ny regelendring fra postbanken… Kunne de ikke bestemt seg for et sett med regler fra starten?

Igjen, stor takk til alle som har stemt, dere trenger ikke å stemme igjen før 26 juli. Følg med for mer spennende borgstoff!

1 kommentar

Hvorfor skal jeg vinne boligdrømmen 2010?

Hvorfor skal du stemme på meg og hvorfor skal jeg vinne boligdrømmen 2010?

Du er en totalt fremmed (mest sannsynlig, om ikke så beklager jeg, pizza og film i morgen?) og jeg skal overbevise deg til å stemme på meg slik at jeg kan vinne 250 000,- i postbankens boligdrømkonkurranse.

Først og fremst så handler konkurransen om en boligdrøm, altså hva man drømmer om. Min boligdrøm er (om du ikke har fått det med deg enda så er du flink, men for dere som kom for sent til timen:) en typisk middelalderborg med tårn, vollgrav og alt som hører en middelalderborg til. Utenom komfort og hygienestandardene fra den tiden selvfølgelig. Kvadratmeterprisen på en slik borg vil være rundt det dobbelte av hva en vanlig bolig ville ha kostet. Dette er min drøm, er den realistisk?

På kort sikt, nei. Jeg er hva bankene så fint kaller «førstegangsetablerer» og er ute på boligmarkedet for å kjøpe min egen bolig. 250 000,- hadde hjulpet mye for å skrape sammen nok egenkapital til å kjøpe et lite krypinn i Oslo,  som vi alle vet så er ikke boligprisene her direkte koselige. Borgen vil nok forbli en drøm en god del år til, men bare vent å se, drømmer kan bli til virkelighet!

Så, hvorfor skal jeg vinne boligdrømmen 2010?

  • Utifra vilkårene til konkurransen synes jeg at jeg har den stiligste boligdrømmen. (Dette er selvfølgelig meget objektivt og om noen skulle si meg imot så kan det sammenlignes med en typisk barnehagediskusjon der man krangler om hvilken pappa som har den største motorsagen… Ahh, good times.. ) Les de andres boligdrømmer og fortell meg hva du synes, har jeg den kuleste, stiligste og mest originale boligdrømmen?
  • 250 000,- hadde hjulpet utrolig mye når man planlegger å kjøpe egen bolig,  jeg liker ikke å sammenligne med med de andre, men flertallet av de andre deltakerne har allerede et hus de har etablert seg i, det har ikke jeg.
  • Selv etter konkurransen kommer jeg til å fortsette planleggingen av drømmeborgen min. Hva vil du følge med på, noen som pusser opp kjøkkenet sitt, eller noen som planlegger å bygge en borg?
  • Den dagen jeg har bygget min drømmeborg så skal jeg arrangere en heidundrende innflyttningsfest for alle som stemmer på meg! Det burde vært grunn nok i seg selv 😉
9 kommentarer

Borgbøker bestillt!

For å hjelpe meg med planleggingen av hvordan borgen skal bygges har jeg bestilt to supre bøker fra Amazon, den ene heter «Castle» og viser tegninger av hvordan en borg blir bygget fra start til slutt, mens «The Medieval Fortress» tar for seg detaljer og forskjellige konstruksjonsmetoder, dette blir spennende! Jeg ser frem til lange late sommermåneder med borgplanlegging, blandet med noe jobb og en slaraffentur til syden.

Denne gleder jeg meg til å lese!

Disse bøkene kommer til å hjelpe meg med å finne ut hvor borgen skal bygges, men jeg er fortsatt usikker på hvor den skal bygges. Som jeg nevnte i et tidligere innlegg så hadde det vært fint med en plassering i nærheten av et skiannlegg, men der blir tomtprisen fort like høy som i Oslo sentrum… En annen mulighet er å tenke utenlands, jeg tror at Borgen kan passe fint inn i landskapet i Skottland eller Irland, men jeg vil jo helst bo i Norge 😉

17 kommentarer
bartizan

Min boligdrøm

Alle drømmer vel om en egen bolig de selv eier om de ikke har en fra før. Enten du vil ha et hus på landet eller en koselig tre roms i en stille blindgate midt i byen så er ikke boligdrømmen din unik, og du kan være sikker på at mange er i samme båt som deg.

Min boligdrøm strekker seg litt lengre enn som så, jeg forventer ikke at drømmer går i oppfyllelse umiddelbart, men det er jo lov å drømme! Min inspirasjon kommer fra middelalderen, Jeg har alltid vært stor fan av middelalderen, riddere, borger, slott og alt som hører med. Dette er muligens grunnet til at det eneste dataspillet som noen gang har fascinert meg er Stronghold serien, der får du muligheten til å bygge din egen borg…

Stronghold lar deg bygge din egen virtuelle middelalderborg

Uansett, min boligdrøm, eller kanskje hyttedrøm er en middelalderborg! Borgen skal fra utsiden se ut som en typisk middelalderborg, mens på innsiden har den alt av moderne fasiliteter. Jeg tenker meg at det perfekte stedet å bygge en slik borg på må være i nærheten av en skianlegg slik at du har muligheten til å stå på ski helt frem til vollgraven og tilbake ut i slalomløypa.

Tenkt å kunne stå på ski rett hjem til din egen borg!

Borgern skal selvfølgelig ha alt av moderne fasiliteter, og slik som jeg har skrevet i boligdrømbeskrivelsen så tenker jeg meg at det må være supert med et boblebad i det høyeste tårnet. Jeg har nå bestilt 2 bøker fra Amazon som skal hjelpe meg videre i borgbyggingsplanene.

1 kommentar