Taggarkiv esprimo

Et par tanker om min nye mediasenterpc

Som jeg skrev i et tidligere innlegg har jeg hatt det gøy med min nye esprimo q1510 mediasenterpc og nå et par uker etter å ha hatt den i stuen har den fått en fast plass på tv-benken. Jeg har ikke funnet noen store feil eller mangler ved pc’en, og alt i alt liker jeg den veldig godt. Om du trenger en stille og liten stuepc så er den et godt valg. Etter at det er sagt så må jeg si at den også er ganske dyr, grunnen til den høye prisen er størrelsen, du betaler mer for en mindre pc, da det naturlig nok benyttes mindre komponenter, typisk laptop komponenter og alle vet at en stasjonær pc vil bli rimligere enn en laptop med de samme spesifikasjonene.

Selv om Esprimoen har fått fast plass i tv-benken så har den ikke erstattet min selvbygde mediasenterpc, men fungerer heller som et supplement. Esprimoen brukes til Nettsurfing og spill, mens mediacenterpc’en fortsatt tar seg av alt av film og mediaavspilling.

Man kan vel si at to stuepc’er er litt overkill, og ja jeg er helt enig, men så gøy det er da!

Kommentarer er skrudd av for Et par tanker om min nye mediasenterpc
Esprimo design

Esprimo design

For de som bryr seg om hvordan pc’en ser ut like mye som den fungerer så kan jeg melde at det er mulig å ha et tilpasset design på din Esprimo. Det første som falt meg inn var å legge inn linux på herligheten og sette inn et Tux design.

Selv om dette er ment å være en mediasenterpc så kan den jo brukes til mye mer, det er bre synd at den ikke har så mye harddisk plass, den har en e-sata port men jeg tror ikke familien blir glad for enda en boks på tv-bordet…

Kommentarer er skrudd av for Esprimo design
CIMG0156

Min Esprimo har endelig kommet

Ok, jeg har vel ventet i et par uker på at denne pc’en skal komme i hus. Som om lang frakttid fra tyskland ikke var nok så hjalp ikke transportstreiken og lang tollbehandling på saken…

Endelig var det tid for å pakke opp min nye Esprimo!

Pakken som kom på døra!

Pakken som kom på døra

Første titt oppi boksen

Det fulgte både med tastatur mus og en Esprimo

Første titt oppi Esprimoboksen, den er veldig liten og godt pakket inn. Det første den minner meg om er en bil-pc, om noen av dere er kjent med slikt da

Praktisk håndtak slik at du slipper å lirke den lille saken opp av boksen

Hele Esprimoen er dekket av et irriterende lag plastikk som er kuttet i mange små deler, rimelig håpløst å få av...

Etter at plasten er tatt av kan du benytte den medfølgende pussekluten for å holde den blank...

Alt som fulgte med i boksen, alt for mange software/driver -cd'er Hvem bruker de? trådløst mus og tastatur samt esprimoen. Siden Esprimoen er så liten følger det med en ekstern 20v strømforsyning.

Følg med i neste del der alt skal settes sammen!

Kommentarer er skrudd av for Min Esprimo har endelig kommet
Robert tester mediasenterpc

Robert tester mediasenterpc

Jeg ble kontaktet av en hyggelig dame fra Webguerillas som jeg regner med at Fujitsu har ansatt for å hjelpe dem med å nå ut til verden via sosiale medier. Hun lurte på om jeg ville være med på å teste Fujitsus nyeste mediasenterpc, en ESPRIMO Q1510. Dette hørtes jo spennende ut så jeg takket fort ja, ikke bare for å teste denne datamaskinen, men også for å se hvordan et selskap som Webguerillas går frem for å skape blest rundt et produkt i sosiale medier.

Slik fungerer det, 20 personer rundt om i verden har fått tilsendt en ESPRIMO mediasenterpc, ut av disse er det de 10 mest aktive som ender opp med å få beholde pc’en etter at de er ferdige med å teste den. Hvem som er mest aktiv beregnes av et poengsystem så vi får se hvor mange poeng jeg plukker opp mens jeg tester denne saken.

Pakken med pc’en er rett rundt hjørnet så jeg gleder meg!

Kommentarer er skrudd av for Robert tester mediasenterpc