Borg eller Slott?

Jeg har alltid tenkt at en borg er en typisk middelalderfestning bygget av stein, slik jeg har vist på bilder tidligere. Et slott derimot, er vel det store gule huset du finner i enden av Karl Johan. Så, hva skiller egentlig en borg fra et slott? Etter litt googling kom jeg frem til at

 • En borg er  et festningsverk med tårn og ringmur.
 • Et slott er selve slottsbygningen uten mur eller festningsverk.

Så kort sagt kan du vel si at en borg er et slott inne i et festningsverk. Selv vil jeg ikke ha muren rundt, men borgen min må ha tårn, så det jeg er ute etter blir vel da en slags mellomting akkurat det CastleMagic tilbyr! Se bare tårnet på bildet til høyre, tenk å ha soverommet sitt i det! *sikle*

Ps. alle bildene av slott og borger på bloggen benyttes etter tillatelse fra CastleMagic med mindre annet er oppgitt 😉

Tags: , , ,

3 svar til “Borg eller Slott?”

 1. Anna Cecilie 22. juli, 2010 klokka 23:47 #

  Hei!
  Syntes det var så kult å tenke på å bo i en borg, at jeg bare måtte stemme på deg 🙂

  Lykke til!

 2. Annlaug 23. juli, 2010 klokka 09:35 #

  Skal stemme, men hvordan får jeg slettet bloggen min???

 3. Robert 23. juli, 2010 klokka 09:50 #

  http://isay.no/kontakt-oss/ er en fin ting 😉

Skriv et svar